Psycholoog
  Brugge Annet Sprukkel

Zingeving bij Psycholoog Brugge

Veel mensen staan in hun leven ineens stil bij dat leven. Dan kijk je achterom en denk je : “was ik dat?”, “deed ik dat?”, “waarom?” en “waarom en hoe ben ik eigenlijk hier beland?”.

Leeg van binnen

Je wordt geboren en groeit op, doet een toets, krijgt een schooladvies, doet een beroepentest, volgt een vervolgopleiding, wordt verliefd, trouwt, kind, baan, hypotheek, mooie auto, leuke vakanties, heel wat vrienden. En dan… Waarom is het zo leeg van binnen?

Niet dat waar je nu in je leven bent, verkeerd is, verre van. En zeker ‘op papier’ kun je het dik voor mekaar hebben

Ja, waarom eigenlijk?

Bijna iedereen suist door het leven zonder precies richting te hebben. Dat is ook wat er zo leuk aan is. Veel beslissingen in je leven zijn eigenlijk heel toevallig - ‘omdat je er goed in was’, ‘omdat je geen ingenieursopleiding mocht doen van je vader’, ‘omdat de huur toch betaald moet’. Heel logisch, niks om je druk over te maken.

Wakker schrikken

Het vervelende is dat de meeste mensen zich nooit de vraag stellen wat ze nu precies willen, wat voor hen een rijk en vervullend leven inhoudt en of ze wel precies daar zijn waar ze zich het beste voelen. En jij stelt je die vragen nu. Misschien raak je er wel van in de war, ben je bang dat je je hele leven op zijn kop gaat zetten of dat je er achter komt dat je eigenlijk ongelukkig bent. In de regel gaat zingeving meer om het vinden (of geven) van zin, dan per se om rigoureuze veranderingen.

Niet bang voor de Grote Vragen

Misschien kom je er wel achter dat het leven dat je leeft exact het leven is wat je helemaal geweldig vindt. Maar dat je er eigenlijk te weinig aandacht voor hebt. Misschien leer je wel dat je toch met je werk iets anders wilt, of iets ernaast. Door met een psycholoog zingevend werk te verzetten, geef je jezelf de mogelijkheid rijker, voller en vollediger te leven. Dichter bij jezelf en vanuit betrokkenheid en overtuiging.

Ik help je

Dat je hier bent, zegt al dat je het leven niet aan je voorbij wilt laten gaan. Misschien voelt dat nu niet zo, maar het is een bijzonder positieve instelling. Ik help je graag de vragen te stellen en jezelf opnieuw te ontdekken.

Behoefte aan hulp of gewoon een vraag? Bel of mail Annet Sprukkel van Psycholoog Brugge voor een afspraak.

 

Over Annet

In mijn praktijk help ik mensen met heel uiteenlopende problemen. Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar jij dat wel bent.
Bekijk mijn profiel

partner van:

we leren je graag kennen

lid van:
Psychologie Belgie