Psycholoog
  Brugge Annet Sprukkel

Therapie in Brugge met Annet Sprukkel

Momenteel is mijn praktijk gesloten. Wil je direct geholpen worden? Vind een psycholoog bij jouw in de buurt.

Je verhaal

In onze eerste afspraak krijg je de ruimte om je verhaal te doen. Ik luister aandachtig en help je op het moment dat zaken misschien moeilijk onder woorden te brengen zijn. Je zult merken dat ik op sommige punten door zal vragen en spontaan zal reageren op wat je vertelt.

De hulpvraag

Net zo belangrijk als je verhaal is je hulpvraag. Wat wil je bereiken? Dat is vaak best lastig, je hebt tot nu toe alleen maar gedacht aan je klacht. En wat je wilt is ‘niet-die-klacht’, maar wat is dat eigenlijk? Ik help je het precies te formuleren; zodat wat je wilt realistisch én haalbaar is. In datzelfde eerste gesprek leg ik je uit hoe ik werk, zodat je een goed beeld hebt van wat je kunt verwachten.

Contact

Vervolgens gaan we aan de slag. We komen wekelijks of tweewekelijks bij elkaar (hangt er vanaf wat nodig, mogelijk en prettig is). De sessies zijn gesprekken waarin ik je help dichter op de ervaring te komen. Hoe dingen voelen, wat er in jou omgaat. Ik sta daarin dichtbij, zonder met je samen te vallen. Zo help ik je in eerste instantie te leren contact met jezelf te maken. Dat is de basis, want als je niet weet wat je eigenlijk voelt en vindt, welke kant kun je dan op?

Cliënt- en ervaringsgericht werken

Ik werk cliënt- en ervaringsgericht. Tijdens de behandeling betekent dat dat ik eerst en vooral persoonsgericht werk. Dat wil zeggen dat jij, als unieke persoon, het uitgangspunt bent. De relatie tussen cliënt en therapeut staat centraal en is gelijkwaardig en wederzijds. Zo scheppen we de plek waar jij je eigen oplossingen en waarden kan (her)vinden.

We werken ook procesgericht. Dat wil zeggen: je klachten of vragen zijn een uiting van een verstoring in een dieper proces van je ontwikkeling. Ergens zijn denken, voelen en doen uit de pas gaan lopen. Samen brengen we ze weer bij elkaar. Je zult merken dat dat werkelijk als een proces van in beweging komen aanvoelt.

En ons werk is pragmatisch. Oftewel, we zetten die methoden in die precies bij je passen. Ik heb heel veel verschillende technieken tot mijn beschikking en doe mijn best mijn kennis en kunde altijd bij te houden. Het is mijn verantwoordelijkheid je dat brede aanbod te kunnen bieden, zodat de behandeling precies past. Hoe de behandeling er concreet uitziet, kan ik je dus ook onmogelijk vertellen, die is namelijk voor iedereen helemaal anders.

Evalueren

Na ongeveer vijf sessies bekijken we waar we staan. Hoe zijn de gesprekken voor jou geweest? Moeten we bijsturen of gaan we op dezelfde weg verder.

Psycholoog Brugge: therapie bij verschillende problemen

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht voor therapie bij Psycholoog Brugge. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

Wil je meer weten over Therapie in Brugge? Bel of mail Annet Sprukkel van Psycholoog Brugge voor een afspraak.

 

Over Annet

In mijn praktijk help ik mensen met heel uiteenlopende problemen. Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar jij dat wel bent.
Bekijk mijn profiel

partner van:

we leren je graag kennen

lid van:
Psychologie Belgie