Psycholoog
  Brugge Annet Sprukkel

Rouw en verliesverwerking met therapie in Brugge

Rouwen is de ruwe kant van liefde. Je kunt niet rouwen om wat je niet liefhebt. Hoe dierbaarder, em hoe dichterbij, hoe groter de impact.

Rouwverwerking

Je kunt om alles rouwen waar je van kunt houden. Je geliefde, je baan, je gezondheid, de kinderen die het huis uitgaan. De waarde van wat was, verdwijnt. Soms plots en heel onverwacht. Wat achterblijft is leegte, maar ook verder leven.

Soms loopt het vast

Dat kan heel moeilijk zijn. Vrienden en familie betekenen veel, helpen je door de tijd van rouw en zijn er, ook als je het veel later nog even moeilijk hebt. Soms is die rouw niet zomaar moeilijk. Het proces raakt geblokkeerd, je leven ‘stroomt’ niet verder. En dan kan, wat een verdrietig en moeilijk traject is, een hemeltergende kwelling worden, met allerhande bijkomende klachten en moeilijkheden.

Durf te vragen

De vraag die je jezelf nu stelt, is ingewikkeld. Heb jij het gewoon moeilijk, of loop je vast? Wat is het verschil? Je weet het niet want je weet niet wat een ander voelt. Een psycholoog of je huisarts kan je helpen - en waarschijnlijk zegt het al heel veel dat je nu hier bent en deze website leest.

Stappen van rouw

In de behandeling help ik je de stappen van rouw te doorlopen. We kijken daarbij niet alleen naar het verdriet, maar naar alle emoties die er bij komen kijken en ook naar de toekomst. Je leven is veranderd met wat wegviel. Jij zult (met tijd en aandacht) van dat leven weer een vol leven maken, waarin het verlies een plek heeft en niet alles meer beheerst.

Herken je jezelf of heb je een vraag? Bel of mail Annet Sprukkel van Psycholoog Brugge voor een afspraak.

 

Over Annet

In mijn praktijk help ik mensen met heel uiteenlopende problemen. Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar jij dat wel bent.
Bekijk mijn profiel

partner van:

we leren je graag kennen

lid van:
Psychologie Belgie