Psycholoog
  Brugge Annet Sprukkel

Hoe vind je een psycholoog die bij je past?

Een psycholoog die bij je past.

Stap 1 - capaciteiten check

Kijk bij elke psycholoog naar: de opleiding, de beroepsvereniging en aanvullende kwalificaties. Als die zaken niet in orde zijn, raad ik het je af om met de psycholoog in zee te gaan. De opleiding en de beroepsvereniging geven je zekerheid over de kwaliteit en de vaardigheden van de psycholoog. Daarbij geeft de beroepsvereniging je enige mate van bescherming mocht dat nodig zijn.

Stap 2 - past de psychologische methode bij je?

Er zijn psychologen in alle soorten en maten. Net zoals in elk vak zijn er verschillende ‘stromingen’ binnen de psychologie. De meeste psychologen zijn bekend met de belangrijkste methoden en technieken en kunnen dus een behandeling maken die bij je past. Toch heeft elke psycholoog zo zijn of haar voorkeur. De ene werkt liever heel oplossingsgericht, de ander met cognitieve gedragstherapie, een derde beter met lichaamsgerichte therapie. Je hoeft niet alles van die therapie├źn te weten, maar lees er over op de website van de psycholoog en kijk of het bij jou past.

Stap 3 - past de psycholoog bij je?

Misschien wel de belangrijkste van de drie. Er zijn onderzoeken die uitwijzen dat maar liefst 60% van het succes van de behandeling komt door de samenwerking tussen jou en de psycholoog. Is er een ‘klik’? Vertrouw je de psycholoog? Voelt het goed? De meeste psychologen nemen de moeite je ook een beetje over henzelf te vertellen: overtuigingen, werkstijl, de dingen die zij belangrijk vinden. Lees die teksten goed. Overigens, als een vriend, familielid of huisarts je een psycholoog aanbeveelt is het ook goed om daarnaar te luisteren. Zij kennen jou namelijk en weten dus wat bij je past. Bekijk mijn persoonlijke pagina om te zien of het klikt.

Wil je meer weten over Psychologen Brugge, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel me even voor een afspraak of stuur een mail naar Psychologen Brugge, ter attentie van Annet Sprukkel.

 

Over Annet

In mijn praktijk help ik mensen met heel uiteenlopende problemen. Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar jij dat wel bent.
Bekijk mijn profiel

partner van:

we leren je graag kennen

lid van:
Psychologie Belgie