Psycholoog
  Brugge Annet Sprukkel

Over psychologen, klachten, problemen en vragen

Momenteel is mijn praktijk gesloten. Wil je direct geholpen worden? Vind een psycholoog bij jouw in de buurt.

Wanneer en waarmee naar een psycholoog?

Je kunt met veel vragen, klachten en problemen terecht bij een psycholoog. Misschien heb je wel een heel concreet probleem waar je iets aan wilt doen, maar het kan ook goed zijn dat je een meer algemene vraagstelling hebt.

Jij als geheel

Alhoewel je bij een psycholoog vooral aan je innerlijke werkt, gaat het niet alleen daarover. Bijna alle psychologen gaan uit van jou als mens: lichaam én geest. Veel psychische klachten gaan ook gepaard met lichamelijke symptomen : van kramp in je nek tot een burn-out. Sommige cliënten komen juist met een lichamelijke klacht - slapeloosheid, vermoeidheid, pijn in het lichaam. Klachten waar maar geen oorzaak voor gevonden wordt bij de huisarts. Heel vaak liggen psychische problemen aan de oorsprong.

Niet zelf puzzelen

In veel gevallen heeft een cliënt wel een vermoeden in welke hoek zijn of haar klachten liggen. Toch is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om zélf de diagnose te stellen.Via vrienden of veel internetten zoek je naar antwoorden, maar kom je vaak tot verkeerde conclusies die je nodeloos verwarren of bezorgd maken.

Wacht niet te lang

Uit ervaring weet ik twee dingen. Het eerste is dat iedereen die zich vragen stelt omtrent zijn innerlijke daar hele goede redenen voor heeft (zelfs al weet je ze zelf nu nog niet). Je hoeft niet precies alles te weten voordat je om hulp vraagt. Het tweede is dan ook dat het onnodig en vaak ook onverstandig is om te lang te wachten met het benaderen van een specialist, de psycholoog.

Erg genoeg

Is het wel erg genoeg met me? Stel ik me niet aan? En, kom op, er zijn genoeg mensen die het veel erger hebben, ik heb toch niks gebroken? Het is vrij makkelijk je innerlijke te bagatelliseren, maar jij weet als geen ander dat je kop in het zand steken geen optie is. Als het niet goed gaat, gaat het niet goed. Ook al wil je nog zo graag van niet.

Dat je hier bent, is reden genoeg

Je bent hier op deze website. Dat wil zeggen dat je vragen of problemen hebt. Zoiets van jezelf weten is een grote stap. Het wil ook zeggen dat je je realiseert dat je dit niet alleen kunt. Dat is een nog veel grotere stap. Nu is het belangrijk een psycholoog te vinden die bij je past. Misschien draal je nog wat rond in zelf-diagnose, twijfel, of onzekerheid. In dat geval raad ik je ten sterkste aan niet te lang te wachten. Psychische klachten zijn hetzelfde als lichamelijke: als je er niks aan doet, wordt het alleen maar erger.

Wil je meer weten of heb je een specifieke vraag over jezelf? Bel me voor een afspraak of stuur mail naar Psycholoog Brugge - Annet Sprukkel.

 

Over Annet

In mijn praktijk help ik mensen met heel uiteenlopende problemen. Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar jij dat wel bent.
Bekijk mijn profiel

partner van:

we leren je graag kennen

lid van:
Psychologie Belgie