Psycholoog
  Brugge Annet Sprukkel

Mindfulness training bij trainer Annet Sprukkel

Denken, doen en voelen

In de behandeling kan Mindfulness een belangrijke rol spelen. Bij veel klachten speelt de relatie tussen denken, doen en voelen een belangrijke rol. Dan is de verhouding tussen die drie niet in balans. Je denken gaat als het ware aan de haal met dingen die in je leven gebeuren. Je piekert, je doet dingen niet die je wel zou willen doen, je bent er eigenlijk met je hoofd niet bij.

Mindfulness geeft je hele concrete handvatten om dat obstakel te doorbreken.

Weg met de automatische piloot

Vaak hollen we maar door en hebben we zoveel te doen dat we niet meer voelen dat we leven en we eerder geleefd worden. We functioneren op automatische piloot.

Mindfulness staat voor ‘leven met aandacht’, je leert de dingen die op je pad komen, aan te gaan zonder het jezelf onnodig moeilijk te maken. Je leert je eigen valkuilen in denkpatronen te herkennen en te veranderen, en je leert wat milder naar jezelf te kijken. Eigenlijk hele eenvoudige, basale vaardigheden die bijna niemand in onze westerse samenleving meer beheerst.

Met opgewekt gemoed

Overigens, de training helpt je anders in het leven te staan. Dat is een mooie bijkomstigheid, want naast het concrete werk aan je klacht, merk je meer van je leven, jouw kwaliteiten en kun je meer genieten van de mooie kleine momenten. Daardoor werkt Mindfulness niet alleen met een concrete vaardigheid, maar ook met een positieve grondhouding - en dat is zeker net zo belangrijk.

Een eerste stap

Mindfulness lost je problemen niet op maar opent een venster om ze op te kunnen lossen. Het is de eerste, vaak noodzakelijke stap op weg naar een leven met meer kwaliteit.  

Contact

Wil je eens bij mij langskomen? Bel of mail voor een afspraak naar Mindfulness Brugge, ter attentie van Annet Sprukkel.

 

Over Annet

In mijn praktijk help ik mensen met heel uiteenlopende problemen. Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar jij dat wel bent.
Bekijk mijn profiel

partner van:

we leren je graag kennen

lid van:
Psychologie Belgie