Psycholoog
  Brugge Annet Sprukkel

Hoogsensitiviteit bij Psycholoog Brugge

Soms voelt het alsof je naar adem moet happen. Zo overweldigend kan de wereld binnenkomen. Niet alleen licht, geluid of indrukken, maar ook stemmingen, spanningen, pijn, verdriet, schaamte. Waar andere mensen op sommige momenten hun contact met de buitenwereld kunnen afschermen komt bij jou alles dubbel versterkt binnen.

Intens

Het is ook fijn om hoogsensitief te zijn. Waar vreugde is, voldoening, tevredenheid en rust, daar vind je ook dát dubbel en weet je dan ook wat genieten is. Maar in de regel is het vaak zwaar en niet altijd zo gemakkelijk om er goed mee om te gaan.

Emotionele zonnebril

Had je maar die emotionele zonnebril of de gevoelsmatige oordoppen. Met regelmaat zijn situaties te overweldigend voor je, heb je het gevoel te willen schuilen, vluchten. Waarschijnlijk heb je ook veel te verduren gehad, vaak goed bedoeld, maar je ‘stelt je niet aan’ en je kunt het niet ‘naast je neerleggen’. Het is niet zo dat jij dit allemaal gewild hebt. En waarschijnlijk heb je ook al veel geprobeerd.

Beetje alleen

Hoogsensitieve mensen zijn vaak een beetje alleen. Uit noodweer. Omdat je het gevoel hebt ontwikkeld er niet bij te horen, je je vaak niet begrepen voelt en het gevoel hebt anders te zijn…

Mee leren leven

In de behandeling help ik je die zonnebril te vinden. Hij is er namelijk wel, en al is het moeilijk en heb je tijd nodig om het je helemaal eigen te maken. Het komt wel goed. Hoogsensitief ben je, dat haalt niemand bij je weg, maar je kunt heel veel leren om een rustig, sociaal leven te leven midden tussen de mensen.

Behoefte aan hulp of gewoon een vraag? Bel of mail Annet Sprukkel van Psycholoog Brugge voor een afspraak.

 

Over Annet

In mijn praktijk help ik mensen met heel uiteenlopende problemen. Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar jij dat wel bent.
Bekijk mijn profiel

partner van:

we leren je graag kennen

lid van:
Psychologie Belgie