Psycholoog
  Brugge Annet Sprukkel

Therapie bij burnout en stress bij Psycholoog Brugge

Je lichaam neemt het stuur over. En zegt: “stop.” Iedereen met een burn-out weet dat waar een wil is, niet altijd een weg is. Je kunt niet alles dragen, je hebt geen oneindige batterij. Waarom denk je dat je lichaam dat gedaan heeft, jou ‘on hold’ zetten?

Dringend is niet belangrijk

De burn-out is het gevolg van heel veel en heel lang verkeerd met jezelf omgaan. Niet alleen met werkdruk, maar ook met ‘voldoening’, ‘geluk’, weten dat dringend niet hetzelfde is als belangrijk.

Rust is niet genoeg

Veel mensen denken dat met een beetje (of veel) rust de klachten verdwijnen. Soms kan dat zelfs zo lijken. Maar als je niet iets wezenlijks aan je leven verandert, blijft het terugkomen. Op karakter kun je een eind komen, maar ook jouw energie is niet oneindig.

Wezenlijk veranderen

Terugkijkend realiseren veel mensen die hersteld zijn van een burn-out dat ze vaak al jaren ongelukkig waren, niet deden wat ze wilden doen, niet de regie hadden over hun eigen leven. Niet op het werk, niet thuis, niet voor zichzelf. De burn-out dwingt je jezelf de belangrijke vragen te stellen, op zoek te gaan naar wat er voor jou ├ęcht toe doet en daarnaar te leven. En natuurlijk spelen zaken als ‘nee kunnen zeggen’ en ‘balans houden’ ook een rol.

Vinden wat belangrijk is

De behandeling helpt je te hervinden wat jouw leven waardevol maakt, wat je het liefste doet en wat je met je leven wilt doen. Tegelijkertijd krijg je heel praktische handreikingen om je energie beter te beheren en je leven zo in te richten zoals jij dat wilt. De combinatie van concreet aan de slag gaan en echt verdieping geven aan je leven maakt de behandeling succesvol.

Herkenbaar? Bel of mail Annet Sprukkel van Psycholoog Brugge voor een afspraak bij stress en burnout.

 

Over Annet

In mijn praktijk help ik mensen met heel uiteenlopende problemen. Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar jij dat wel bent.
Bekijk mijn profiel

partner van:

we leren je graag kennen

lid van:
Psychologie Belgie