Psycholoog
  Brugge Annet Sprukkel

Depressie therapie bij psycholoog Annet Sprukkel in Brugge

Was het altijd al zo? Had je vader het misschien ook? Alsof de lucht een moeras is. En wat doet het er toe? Zo leeg als het om je heen is, zo vol is je hoofd, met watten vol vragen die herhalen en herhalen. Tot de ruis van somberheid bijna stilte is.

Symptomen bij depressie

Je voelt je gedurende langere tijd droevig, neerslachtig en leeg. Je omgeving heeft je proberen op te beuren, maar zonder resultaat. Mensen beginnen je soms te vermijden of je trekt jezelf terug. Je kan niet meer genieten, niets interesseert je nog. Je mist de energie om nog iets te ondernemen. Je piekert je suf en kan moeilijk beslissingen nemen. Het gaat van kwaad naar erger. Alles wordt uitzichtloos, je voelt je hopeloos. Je hebt sombere gedachten die soms uitmonden in denken aan de dood of zelfdoding.  

Oorzaken van een depressie

Er zijn heel veel oorzaken die somberheid en depressie veroorzaken. Soms is het heel duidelijk, soms ‘zit het in de familie’ en soms is het nauwelijks te verklaren. En soms is wat een depressie lijkt, helemaal geen depressie. Het is heel moeilijk om van jezelf te bepalen of je depressief bent. Veel klachten, zoals slecht kunnen slapen, vermoeidheid, moeilijk vooruit geraken, kunnen heel goed andere psychische of lichamelijke oorzaken hebben. Daarom is het belangrijk met deze klachten niet te lang rond te blijven lopen maar snel naar een psycholoog of bijvoorbeeld je huisarts te gaan. 

Een depressie is eindig

Depressiviteit en somberheid horen tot de in de psychologie best gekende klachten. In de jonge geschiedenis van het vak heeft het altijd ruim aandacht gekregen en de behandeltechnieken zijn veelzijdig, goed getest en met uitstekende resultaten. Ook voor jou bestaat een methode die werkt. Ik stem de behandeling daarom niet alleen af op je klacht, maar vooral op jou.

Herken je jezelf of heb je een vraag over de behandeling van een depressie? Bel of mail Psycholoog Brugge, ter attentie van Annet Sprukkel voor een afspraak.

 

Over Annet

In mijn praktijk help ik mensen met heel uiteenlopende problemen. Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar jij dat wel bent.
Bekijk mijn profiel

partner van:

we leren je graag kennen

lid van:
Psychologie Belgie