Psycholoog
  Brugge Annet Sprukkel

Behandeling angst klachten bij Psycholoog Brugge

Je angst houdt je gegijzeld. En tegelijkertijd, diezelfde angst is je anker, je veilige thuis, waar je alles begrijpt en de wereld een orde kent die je kunt overzien. Jouw relatie met je angst is dan ook heel dubbel. Ja, je hebt zelfs angst voor jezelf-zonder-angst.

Soorten angsten

Angstklachten zijn er in alle soorten en maten. Voor alles dat bestaat, en ook heel veel dingen die niet bestaan, zijn er mensen die er bang voor kunnen zijn. Dat levert soms moeilijke woorden op als selenofobie (angst voor de maan), ablutofobie (de angst om te douchen of in bad te gaan) of sesquipedalofobie (de angst voor lange woorden). Als je er geen last van hebt, kan het misschien raar klinken, maar iedereen met een gerichte angstklacht weet hoe ├ęcht, hoe overweldigend en allesomvattend zo’n angst kan zijn.

Drie angstsoorten

Er zijn grofweg drie angstgroepen: de eerste die ik zojuist noemde is gericht; dat wil zeggen, je bent bang voor iets. Bij de tweede kent je angst geen echte richting. Je bent bang, bezorgd, je piekert. En de derde is eigenlijk een variatie op eerder genoemden, aan de angst zijn dwangmatige handelingen of gedachten gekoppeld. Soms gaan angstklachten gepaard met paniekaanvallen.

Stapje voor stapje gaat het beter

Er zijn veel manieren om angstklachten te behandelen. Ik onderzoek wat voor jou de beste aanpak kan zijn. Dit doen we door te kijken hoe en wanneer je angsten zijn ontstaan, welke gedachten en gevoelens ermee gepaard gaan, en welke impact ze hebben op je gedrag.

Stapje voor stapje help je jezelf van je angst weg te groeien en een vrijer mens te worden.

Vragen over angst

Heeft u een vraag over uw angsten? Bekijk het het forum over angst psychologie. Meerdere psychologen zijn hier op actief die graag al je vragen willen beantwoorden.

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag over de behandeling van je angstklachten? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mailtje naar Psycholoog Brugge ter attentie van Mireille Moens.

 

Over Annet

In mijn praktijk help ik mensen met heel uiteenlopende problemen. Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar jij dat wel bent.
Bekijk mijn profiel

partner van:

we leren je graag kennen

lid van:
Psychologie Belgie